13 Ağustos 2018

Zulüm Ve Adaletsizlik Gibi Konularda Genelde Ilk Tepki Neden Gençlerden Gelir?

Zulüm Ve Adaletsizlik Gibi Konularda 
Genelde Ilk Tepki Neden Gençlerden Gelir? Zulüm ve adaletsizlik gibi konularda genelde ilk tepki neden gençlerden gelir?  

Hiç düşündünüz mü? Neden, İslam dini geldiğinde ilk iman edenlerin ezici çoğunluğu gençlerden oluşuyordu? Neden gençler, bir haksızlık karşısında orta yaşlı veya yaşlılara kıyasla daha çok tepki gösterir ve zulme uğrayanın hakkını savunur? Aslında bunun sebebi çok basit. Çünkü gençlerin kalbi, henüz günahlarla kirlenerek taş kesilmemiştir. Çünkü gençler, gerçek hayata adalet ve hukuka aşık olarak başlar. Ama ilerleyen yaşlara doğru, nefsini terbiye edememiş insanlar da günahlar artar, günahların artması ise kalbin taşlaşmasına sebep olan lekelerin, kalbi kaplamasına sebep olur. Bu lekelerin artması ise 
 * Haram ve helal hassasiyetinin yok olmasına, 
 * Zulüm ve haksızlığa karşı durma gibi hassasiyetlerin yok olmasına, 
 * Cimrilik ve kibir gibi kötü meziyetlerin, ortaya çıkmasına sebep olabilecek çok tehlikeli durumlardır. İşte bundan dolayı, insan bilhassa 40 yaşına kadar nefsini terbiye etmeli, nefis terbiyesi için, İslam'ın emrettiği şekilde gerekenleri yapması ve şeriat, tarikat, hakikat yoluna girmeli ve bu yolda samimi olmalı. 
Aksi takdirde, son nefeste imanımızı şeytandan korumak çok çok zordur. Allah imansız gitmekten bizleri muhafaza eylesin! 

 İSLAM ALİMLERİ
(İ. Ahmed, Hakim buyuruyor ki:)
 Kalbinin ürperdiği işi yapma! 
Nefsine uyma! Şüphe ettiğin işlerde kalbine danış! Şüpheli bir şeyle karşılaşınca, eli kalb üzerine koymalı, kalb çarpması artmazsa, o şeyi yapmalı! 
Eğer, fazla çarparsa yapmamalı!" 

 Günahların Kalbi Karartması, Helal Ve Haram Beslenmenin Bizim Üzerimizdeki Etkisini Bildirin Bazı Hadis-I Şerifler; 
 Derdiniz günahlardır, devası istiğfardır.” 
 (Hadis-i Şerif Deylemi) Kendini günahlardan korumayanı Allah u Teala dünya ve ahirette felaketlerden korumaz.”
 (Hadis-i Şerif İbni Huzeyme)“ 
 Günaha devam edenlerin zamanla kalbi mühürlenir. 
O kimse artık sevap işleyemez olur.” (Hadis-i Şerif Bezzar) “Günah işleyince kalpte siyah bir nokta hasıl olur. 
Eğer tevbe edilirse o leke silinir. Günahlara devam edilirse, o leke büyür ve kalbinin tamamını kaplar.” 
(Hadis-i Şerif Nesai) Üç şey kalbe kasvet verir: Yemeği, uykuyu ve rahatı sevmek. (Hadis-i Şerif Deylemi) Peki Günahlar Kalbi Nasıl Karartır? 
 Bunu aşağıdaki örnekleme ile anlatan küçük kardeşimiz bizlere göstersin. Haydi videoyu izleyelim.
 

Zünnun-i Mısri hazretleri buyurdu ki: 
Kalbin kararmasının dört alameti vardır:
1- İbadetin tadını duymaz.
2- Allah korkusu hatırına gelmez.
3- Gördüklerinden ibret almaz.
4- Okuduklarını, öğrendiklerini anlayıp kavrayamaz.
Namaz kılmayan ve günah işleyen kimsenin kalbi kararır, hasta olur.
Muhammed bin Fadl Belhi hazretleri de buyurdu ki: Kalbin kararmasına 4 şey sebep olur:
1- Öğrendiği ile amel etmemek.
2- Bilmeyerek yapmak.
3- Bilmediklerini öğrenmemek.
4- Başkasının öğrenmesine mani olmak.
Bu kadar önemli bir mevzuda kalbinizi korumanız için yapmanız gereken bütün mevzuları elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık. Şu bir gerçek ki kalp sağ salim olursa insanoğlu Allah'ın izniyle büyük derecede emniyettedir. Ancak, kalp hastalanır ve akabinde kalbin manevi hastalıklarına çözüm aranmaz ise işte o zaman kalbin ölüm tehlikesi gibi bir durum ortaya çıkar ki, kalbi ölen insan için çok tehlikeli bir süreç başlamış demektir. 
Kalbi ölen insan, başına gelen musibetleri hamd ve sabır ile değil, isyan ve nankörlük ile karşılar. Başkasının başına gelen musibetlere ibret almak niyetiyle bakmaz, dolayısıyla birgün ona da tevafuk edecek musibetlere hazırlıksız yakalanır ve imtihanda bulunduğumuz bu dünyada imtihanı kaybedenlerden olur. Onun için kalp çok önemlidir. Kalpten önce dil önemlidir. Dilin, kalbin ve diğer organlarının selameti için, öncelikle helalinden beslenmek, harama gözünü çevirmemek en başta gelen tedbirlerdir. Allah, bizleri kalbi ölenlerden eylemesin. Amin

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...