17 Aralık 2013

ATATÜRK'ÜN NAMAZA KARŞI ÇIKANLARA CEVABI






ATATÜRK'ÜN NAMAZA KARŞI ÇIKANLARA CEVABI
          
Bu,yazıda Atatürk'ün din adamlarına ve dinî vecîbelerini yerine getirenlere karşı son derece saygılı olduğu yaşanmış bir örnekle anlatılıyor:
        Dosyayı hazırlayan Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Atatürk'ün din ve laiklik hakkındaki görüşlerinin “en az bilinen ve en çok istismar edilen” yönü olduğunu söylüyor.
Atatürk, 1930 yılında Fevzi Çakmak ile birlikte trenle yurt gezisine çıkar. Kompartımanında ülke sorunlarını konuşurlarken bir milletvekili içeri girip, Atatürk'ün kulağına bir şeyler söyler. Atatürk'ün kaşları çatılır, Fevzi Paşa'ya dönerek,
- "Paşam, lutfen beni takip ediniz, arkadaşlar bir haber getirdi, inceleyelim" der.
Birlikte diğer vagona geçtiklerinde yüksek rütbeli bir subayın kanepe üzerinde namaz kıldığını görürler. Atatürk, mareşale dönerek şöyle der:
- "Paşam, bu adamın (gammazcıyı işaret ediyor) biraz evvel kulağıma gizli bir şeyler söylediğini gördünüz. Bu adam muhafız kıtasına mensup yüksek rütbeli bir subayın namaz kıldığını gammazladı. Bu adam namaz kılmayı kendi aklınca suç görüyor. Durumu göstermek için sizi buraya kadar getirdim."
Atatürk ilk istasyonda milletvekilini trenden indirir ve gelecek dönem milletvekili seçilmesini de engeller.
     Bu yazı,T.C.Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı aylık Diyanet dergisinin Nisan 2008 sayısında “Atatürk, Din ve Din Adamları” konusundan alınmıştır..

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...