17 Şubat 2012

ASLOLAN PAYLAŞMAK İntibak yasası son dakika Emekli zamları

İntibak yasası son dakika

Emekli zamları Emekli yasası memurlar.net

16 Şubat 2012 Perşembe 14:16
İntibak yasası son dakika Emekli zamları Emekli yasası memurlar.net.İntibak yasası son dakika (Emeklilere bu sefer üzücü haber) Emekli zammı.İntibak yasası son dakika (Emeklilere bu sefer üzücü haber)
İntibak yasası son dakika Emekli zamları Emekli yasası memurlar.net.İntibak yasası son dakika (Emeklilere bu sefer üzücü haber) Emekli zammı.İntibak yasası son dakika (Emeklilere bu sefer üzücü haber)

SON DAKİKA BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İntibak yasası son dakika (Emeklilere bu sefer üzücü haber) Emekli zammı.İntibak yasası son dakika (Emeklilere bu sefer üzücü haber) Emekli zammı haberi.İntibak yasası son dakika (Emeklilere bu sefer üzücü haber) Emekli zammı 2012.İşte İntibak yasası son dakika (Emeklilere bu sefer üzücü haber) Emekli zammı...
Yaşa takılan emekli adaylarına kötü haber!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, prim gününü doldurmuş ancak yaşa takılarak emekli olamayanlarla ilgili bir çalışmanın gündemde olmadığını söyledi...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşa takılanların emekli olmasına yönelik bir yasal düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Bakan Çelik, kıdem tazminatının 1936 yılından beri çalışma mevzuatından bulunduğunu hatırlatarak, ancak işten ayrılanların yüzde 92'sinin bu haktan yararlanamadığını kaydetti. Çalışanların haklarını koruyan, tüm çalışanların yararlanacağı ve çalışma barışını güçlendiren bir yöntem üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Çelik, ''Sosyal taraflarla görüşerek önümüzdeki günlerde gündemimize alacağız'' dedi.

Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarında 44 bin 189 özürlü memur çalıştırma zorunluluğu bulunmasına rağmen, çalışan özürlü memur sayısı 20 bin 829 olduğunu belirterek, 23 bin 360 özürlü memur açığı bulunduğunu bildirdi. Özürlü memur sınavının 29 Nisan'da yapılacağını kaydeden Çelik, özürlü personelin Mayıs sonu ya da Haziran başında yerleştirilmesinin planlandığını belirtti.

İntibak Yasa Tasarısı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bulunduğunu hatırlatan Çelik, düzenlemeyle 1 milyon 913 bin 442 işçi emeklisi ile 12 bin 186 BAĞ-KUR emeklisinin yararlanacağını, emekli maaşlarında azami 322 TL kadar iyileştirme öngörüldüğünü söyledi.

Çelik, çıkarılan yasayla bugüne kadar 2 milyon 339 bin 323 kişinin borçlarının yapılandırması için başvurduğunu, 30 milyar 646 liranın yapılandırıldığını belirterek, yaklaşık 8 milyar 300 milyon liranın tahsil edildiğini bildirdi.

Kamuda 5 ayrı personel rejimi bulunduğuna işaret eden Çelik, norm ve standart birliği sağlayan, günün ihtiyaçlarını karşılayan yeni bir devlet personel rejimine ihtiyaç duyulduğunu, bu amaçla konuyu tüm sosyal taraflarla birlikte ele alıp sonuca ulaşma gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

Kayıtdışı istihdamın işgücü piyasasının yapısal sorunlardan biri olduğunu anlatan Bakan Çelik, ''Yüzde 52,1 olan oran yüzde 41,8'e gerilemiştir. Kayıtdışı istihdamla mücadele devam etmektedir. Bakanlıklarla yapılan çalışmalarla bu konuda önemli adımlar atılmıştır. Tüm çalışmalar sonucunda 2008-2011 arasında 73 bin kayıtdışı işyeri, 1 milyon 129 bin kayıtdışı çalışan tespit edilerek kayıt altına alınmıştır. Ücretlerin bankalardan ödenmesi de bu konuda önemlidir'' diye konuştu.

Prim gününü doldurmuş ama yaşa takılanların emeklilik maaşı almasına ilişkin yasal düzenlemenin gündemlerinde olmadığını bildiren Çelik, ''Türkiye geçmişte sosyal güvenlik parametreleriyle oynamanın faturasını ağır ödemiştir. Emekliliğin 48-49 yaş olduğu gözönünde bulundurulduğunda erken emeklilik talebinde bulunmak hiçbir gerçekçi veriye dayanmamaktadır'' dedi.

Çelik, bu yıl içinde iki KPSS yapılacağını, kamu kurumların talepleri alınarak ÖSYM'ye bildirileceğini söyledi.

Bakan Çelik, taşeron sistemiyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ''Buradaki emek sömürüsünün önüne geçmeye dönük değerlendirmemizi yapıyoruz. Taşeron çalışanın kadroya alınmasıyla ilgili hiçbir ifademiz olmadı. Gerek fazla çalıştırılmaları, gerekse sosyal haklarla ilgili sıkıntılarına çözüm üretilecektir'' diye konuştu.

Yerel yönetimlerde çalışan 4-B'lilerin kadro durumlarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Çelik, ''Bunlarla ilgili çalışma yapılıyor ama bir karar vermiş değiliz. Tabloyu görme açısından bir değerlendirme yapıyoruz. Tüm kurumları dikkati aldığımız zaman 151 bin 4-B'li var'' dedi.

"İntibak Genel Bir Zam Değildir"
TBMM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, intibak düzenlemesinin genel bir zam anlamı taşımadığını belirterek, "Bütün emekli aylık seviyelerinin kayıtsız ve şartsız artırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Böyle bir beklenti oluşturulması da doğru değildir" dedi .
2000 yılından önce emekli olanların maaşlarını düzeltmeyi öngören ve "intibak" tasarısı olarak adlandırılan yasa tasarısının, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesine başlandı.
İntibak konusunun tüm emeklilere bir zam, popülist yaklaşım değil, haksızlıkları giderici, adaleti sağlayıcı bir yöntem olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Emeklilerimiz yıllardır intibak taleplerini dile getiriyor. Biz de intibak sisteminin parametrelerini belirledik" dedi.
Bakan Çelik, şöyle devam etti:
"Bu çerçevede 2000 yılı öncesi SSK emeklileri ile 2002 Nisan-Haziran dönemi Bağ-Kur emeklilerinden oluşan toplam 2 milyon 700 emeklimize gelişme hızından pay verilmesi sağlanacaktır. Bu emeklilerimizin maaşları tasarıyla birlikte yeniden hesaplanacak. Yeni hesaplanan aylık, ödenmekte olan aylıktan düşük ise mevcut aylığın ödenmesine devam edeceğinden hiç kimsenin aylığında bir düşüş olmayacaktır. İntibak genel bir zam değildir. Dolayısıyla bütün emekli aylık seviyelerinin kayıtsız ve şartsız artırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Böyle bir beklenti oluşturulması da doğru değildir.
Bu düzenlemeden, hiç kimse emekli maaşında hak edilinin ötesinde bir iyileşme beklentisine de girmemelidir. Sosyal güvenlik sisteminde intibak kavramı, çalışma hayatı boyunca, çalışma ve pirim ödeme koşullarını eşit düzeyde gerçekleştiren, aynı yaşta fakat farklı tarihlerde emekli olanların emekli aylıkları arasındaki eşitsizliğin giderilmesi anlamını ifade ediyor.
Bağ-Kur'da ise 2000 yılından itibaren pirim ve aylık hesapta kullanılan gelir tablosu TÜFE ve gelişme hızı toplamı kadar artırılmaya başlandı. Ancak pirim tutarında meydana gelecek aşırı artış nedeniyle sigortalıların mağdur edilmemeleri için 2002 yılı Nisan-Haziran döneminde gelişme hızının tamamı pirim tutarına yansıtılmamıştır. Dolayısıyla bağlanan aylıklar, gelişme hızından eksik pay almışlardır. Bu kapsamda 12 bin 186 kişinin aylığı aynı gelir basamakları üzerinden yeniden hesaplanacak. Buna göre, 6. basamaktan emekli olanların aylıklarına 27, 12. basamaktan emekli olanların aylıklarına 37, 18. basamaktan emekli olanların aylıklarına 75, 24. basamaktan emekli olanların aylıklarına da 118 lira artış gerçekleştirilecektir.
Memur emeklilerinin aylıklarının hesaplanmasında uygulanan sistemde esaslı değişiklikler olmadığından emekli aylıklarında farklılaşma oluşmayacak."
Bakan Çelik, 2000 yılı sonrası emeklilere, 2008 yılına kadar büyümeden yüzde 100 pay verildiği halde, 2000 yılı öncesi emeklilere pay verilmemesi nedeniyle 2000 öncesi ve 2000 sonrası diye bir farklılaşmanın ortaya çıktığını ifade etti.
Bu nedenle intibak çalışmasının 2000 yılı öncesi emekli olan 2 milyon 743 bin 371 SSK emeklisini kapsadığını anlatan Çelik, intibak sonucu meydana gelecek artışların, pirim ödeme gün sayısı ve ödenen primlerin miktarlarına göre değişkenlik göstereceğini söyledi.
Daha sonra verilen önergenin kabul edilmesi ile tasarı alt komisyona sevk edildi.
İntibak maaş farkları belli oldu
İntibak Yasasından dolayı, 525 bin 613 kişinin aylığında 100-150 TL, 365 bin 146 kişinin aylığında 50-100 TL, 283 bin 762 kişinin aylığında 150-200 TL, 197 bin 978 kişinin aylığında 200-250 TL artış olacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan tabloya göre, İntibak Yasasıyla 2000 öncesi SSK emeklilerinden prim gün sayısı yeterli olanlardan yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alan 1 milyon 913 bin 442 kişinin aylığında artış olacak.
Bağ-Kur'dan 1 Mart 2002 ile 31 Mayıs 2002 tarihleri arasında emeklilik talebinde bulunan 12 bin 186 kişinin aylıklarında da yaklaşık yüzde 9 artış sağlanacak.
SSK ve Bağ-Kur intibakının toplam maliyeti yıllık 2 milyar 450 milyon TL olacak. İntibakla maaşlarda meydana gelecek artışların dağılımı şöyle olacak:

fft16_mf1967326.jpg

Silinmesin *T6952550267*DOSYA GÖNDERME FORMU(HUKUK)YARGITAY 20. HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ANKARADOSYAYA İLİŞKİN BİLGİLERMAHKEMESİKARAR TAR...